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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
29/01/2019 |
Data da última atualização: |
29/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, D. R. A.; CASTRO, A. P. de; CORDEIRO, A. C. C.; FRANCO, D. F.; MOURA NETO, F. P.; VIANELLO, R. P.; MENDONCA, J. A.; BRONDANI, C. |
Afiliação: |
DANIANY RODRIGUES ADORNO SILVA; ADRIANO PEREIRA DE CASTRO, CNPAF; ANTONIO CARLOS CENTENO CORDEIRO, CPAF-RR; DANIEL FERNANDEZ FRANCO, CPACT; FRANCISCO PEREIRA MOURA NETO, CNPAF; ROSANA PEREIRA VIANELLO, CNPAF; JOAO ANTONIO MENDONCA, CNPAF; CLAUDIO BRONDANI, CNPAF. |
Título: |
Identificação de Major QTLS para produtividade em arroz por experimentos multilocais e genotipagem DArTseq. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 12., 2018, Santo Antônio de Goiás. Resumos. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2018. |
Páginas: |
p. 68. |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Eventos técnicos & científicos, 2) |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste estudo foi a identificação de marcadores SNPs (Single Nucleotide Polymorphism) relacionados com a produtividade de grãos e peso de 100 grãos em populações de linhas puras recombinantes (RILs - Recombinante Imbred Lines) de arroz. |
Thesagro: |
Arroz; Grão; Marcador Genético; Produtividade. |
Thesaurus Nal: |
Single nucleotide polymorphism. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191467/1/p68.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
11/03/1999 |
Data da última atualização: |
02/08/2019 |
Autoria: |
VITÓRIA, A. P.; MAZZAFERA, P. |
Afiliação: |
ANGELA PIERRE VITÓRIA, Universidade Estadual de Campinas - UNICAMP/Departamento Fisiologia Vegetal. Bolsista do CNPq; PAULO MAZZAFERA, Universidade Estadual de Campinas - UNICAMP/Departamento Fisiologia Vegetal. Bolsista do CNPq. |
Título: |
Caffeine degradation in leaves and fruits of coffea arabica and coffea dewevrei. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 12, p. 1957-1961, dez. 1998. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em inglês: Degradação de cafeína em folhas e frutos de coffea arábica e coffea dewevrei. |
Conteúdo: |
The coffee species Coffea dewevrei and Coffea arabica have marked differences in caffeine metabolism and the control of the caffeine content during fruit ripening and leaf aging is still not clear. The aim of this work was a detailed investigation on the alkaloid degradation in young and aged leaves, and immature and mature fruits of these species. Young and aged leaves, and immature and mature fruits were fed with (2-14 C) caffeine. After an incubation period they were extracted for (2-14 C) caffeine and metabolites and analysed by reversed-phase liquid chromatography and radiocounting of collected fraction. In leaves and fruits of Coffea dewevrei there were higher degradation rates of caffeine. In both species, compared to young tissues, aged leaves and mature fruits presented lower capacity to degrade the alkaloid, what was shown by the low radioactivities detected in the metabolites formed in the degradation pathway. Radioactivity was detected in 7-methylxanthine, which is also a precursor in the caffeine biosynthesis. The data support the conclusion that the ratio betwenn biosynthesis and biodegradation controls the variation of the caffeine content during fruit ripening and leaf aging in C. arabica and C. dewevrei. |
Palavras-Chave: |
Caffeine metabolism; Coffee; Metabolismo da cafeina; Methylxanthines; Metilxantinas. |
Thesagro: |
Café. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/3676/1/pab414_96.pdf
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Marc: |
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